Predania - Bucuresti
Pentru achiziționarea cărților Editurii Predania vă recomandăm să intrați pe siteul www.prietenii-predania.ro.


Fresca 1700

Inapoi
1 Februarie 2014

Află detalii despre proiectul de restaurare al Bisericii Mănăstirii Baia de Aramă și descoperă spațiul și frumusețea lui din zona de media (video, audio, imagini), iar apoi află cum să ajungi să o vizitezi sau trimite vestea mai departe din zona de share a aplicației.

Biserica Mănăstirii Baia de Aramă este construită la trecerea dintre secolele al XVII-lea şi al XVIII-lea și reflectă trăsăturile stilistice ale perioadei anterioare de înflorire cultural-artistică şi intensitate a actului ctitoricesc din timpul domniei lui Matei Basarab (1632-1654).

Ea se înscrie într-un curent artistic în care arhitectura Ţării Româneşti
evoluează spre noile direcţii şi viziuni ale epocii brâncoveneşti.

Influenţele acestei zone de întâlnire istorică şi creativă se extind şi în perioada ce se succede domniei marelui voievod, când monumentele din Oltenia începutului de secol XVIII păstrează în mare parte caracteristicile stilistice ale secolului anterior, integrându-se astfel organic epocii constructive premergătoare, preluând totodată elemente inovatoare din deschiderea şi varietatea decorativă amprentată de stilul brâncovenesc.

Sprijiniți restaurarea Mănăstirii prin donaţii sau redirecţionarea a 20% din impozitul pe profit datorat statului, printr-o sponsorizare.

DETALII:

link App Store: bit.ly/1700-AppleStore
link Google Play: bit.ly/1700-GooglePlay

http://manastirea.predania.ro/
http://www.donatii.predania.ro/

 

site realizat de atelierul de grafică